|
Kontrakty Terminowe |
| Autor |
Wiadomo¶æ |
Grzes
Do³±czy³: 17 Sie 2009 Posty: 0
|
Wys³any: 2009-08-17, 11:44 Kontrakty Terminowe
|
|
|
| Witam wszystkich mam takie pytanie jak zacz±æ inwestowaæ na kontraktach chodzi mi g³ównie o to na czym to polega od czego zacz±æ? inwestuje ju¿ na akcjach ale chcia³bym te¿ spróbowaæ te¿ na kontraktach |
|
|
|
 |
Go¶æ
|
Wys³any: 2009-08-17, 13:16 Re: Kontrakty Terminowe
|
|
|
| Grzes napisa³/a: | | Witam wszystkich mam takie pytanie jak zacz±æ inwestowaæ na kontraktach chodzi mi g³ównie o to na czym to polega od czego zacz±æ? inwestuje ju¿ na akcjach ale chcia³bym te¿ spróbowaæ te¿ na kontraktach |
prosta sprawa kupujesz tanio sprzedajesz drogo |
|
|
|
 |
KOmaW1
Go¶æ
|
Wys³any: 2009-08-17, 17:20
|
|
|
| pamietaj ¿e kontrakty s± na dzwigni finansowej - na WIG20 chyba jest oko³o 1:10 i w przeciwieñstwie do akcji mo¿esz stracic wiêcej ni¿ w³o¿y³e¶ |
|
|
|
 |
adam
Do³±czy³: 21 Lis 2008 Posty: 15
|
|
|
|
 |
masteroffuter
Do³±czy³: 22 Kwi 2009 Posty: 1
|
Wys³any: 2009-08-18, 10:57
|
|
|
je¿eli czujesz siê na si³ach to nic nie stoi na przeszkodzie osobisæie uwa¿am ¿e najszybciej nauczysz siê na w³asnych b³êdach...
Pamiêtaj ¿e kontrakty to obowi±zek a zarazem rodzaj umowy jak± zawieraj± inwestorzy pomiêdzy sob± zawsze musi byæ tyle samo otwartych pozycji d³ugich co i krótkich. Je¿eli kupisz kontrakt to otwarta zostanie przez ciebie pozycja d³uga i odwrotnie je¿eli sprzeda¿ automatycznie otwarta zostanie pozycja krótka
¿ycze sukcesów |
|
|
|
 |
Grzes
Do³±czy³: 17 Sie 2009 Posty: 0
|
Wys³any: 2009-08-21, 09:14
|
|
|
| Dziêkuje za odpisanie ! Je¿eli mozna zapytaæ jak± ilo¶ci± kontraktów obracacie i czy tylko kontrakty na WIG20 czy inne te¿ macie ? |
|
|
|
 |
masteroffuter
Do³±czy³: 22 Kwi 2009 Posty: 1
|
Wys³any: 2009-08-25, 11:23
|
|
|
| Grzes napisa³/a: | | Dziêkuje za odpisanie ! Je¿eli mozna zapytaæ jak± ilo¶ci± kontraktów obracacie i czy tylko kontrakty na WIG20 czy inne te¿ macie ? |
to zale¿y pamietaj ¿eby zostawiæ na depozyt zabezpieczaj±cy je¿eli zechcesz zostawiæ pozycje na noc !
co do wielko¶ci pozycji to zale¿y od p³ynno¶ci najwiêksza jest na kontraktach na WIG20 jest te¿ okres ¿e spory wolumen jest na kontraktach na KGHM rzecz jasna pisze o rynku polskim osobi¶cie otwieram do 10 kontraktów maxymalnie |
|
|
|
 |
Go¶æ
|
Wys³any: 2009-09-02, 15:38
|
|
|
jak kto¶ zapakowa³ eski powy¿ej 2300 pkt to ma mi³o wyrwa³ rynkowi 200pkt i zanosi siê na wiêcej
pozdro dla kontraktowców |
|
|
|
 |
yirthius
Do³±czy³: Wczoraj 10:29 Posty: 100 Sk±d: Mess
|
|
|
|
 |