Kontrakty - Kontrakty Terminowe

Grzes - 2009-08-17, 12:44
Temat postu: Kontrakty Terminowe
Witam wszystkich mam takie pytanie jak zacząć inwestować na kontraktach chodzi mi głównie o to na czym to polega od czego zacząć? inwestuje już na akcjach ale chciałbym też spróbować też na kontraktach
Gość - 2009-08-17, 14:16
Temat postu: Re: Kontrakty Terminowe
Grzes napisał/a:
Witam wszystkich mam takie pytanie jak zacząć inwestować na kontraktach chodzi mi głównie o to na czym to polega od czego zacząć? inwestuje już na akcjach ale chciałbym też spróbować też na kontraktach

prosta sprawa kupujesz tanio sprzedajesz drogo :*(

KOmaW1 - 2009-08-17, 18:20

pamietaj że kontrakty są na dzwigni finansowej - na WIG20 chyba jest około 1:10 i w przeciwieństwie do akcji możesz stracic więcej niż włożyłeś
adam - 2009-08-17, 20:01

Na początek powinieneś zapoznać się z teorią:

kontrakty terminowe - teoria

dźwignia finansowa

LOP - liczba otwartych pozycji

a potem dopiero przejść do praktyki ;-)

masteroffuter - 2009-08-18, 11:57

jeżeli czujesz się na siłach to nic nie stoi na przeszkodzie osobisćie uważam że najszybciej nauczysz się na własnych błędach...
Pamiętaj że kontrakty to obowiązek a zarazem rodzaj umowy jaką zawierają inwestorzy pomiędzy sobą zawsze musi być tyle samo otwartych pozycji długich co i krótkich. Jeżeli kupisz kontrakt to otwarta zostanie przez ciebie pozycja długa i odwrotnie jeżeli sprzedaż automatycznie otwarta zostanie pozycja krótka
życze sukcesów

Grzes - 2009-08-21, 10:14

Dziękuje za odpisanie ! Jeżeli mozna zapytać jaką ilością kontraktów obracacie i czy tylko kontrakty na WIG20 czy inne też macie ?
masteroffuter - 2009-08-25, 12:23

Grzes napisał/a:
Dziękuje za odpisanie ! Jeżeli mozna zapytać jaką ilością kontraktów obracacie i czy tylko kontrakty na WIG20 czy inne też macie ?

to zależy pamietaj żeby zostawić na depozyt zabezpieczający jeżeli zechcesz zostawić pozycje na noc !
co do wielkości pozycji to zależy od płynności największa jest na kontraktach na WIG20 jest też okres że spory wolumen jest na kontraktach na KGHM rzecz jasna pisze o rynku polskim osobiście otwieram do 10 kontraktów maxymalnie

Gość - 2009-09-02, 16:38

jak ktoś zapakował eski powyżej 2300 pkt to ma miło wyrwał rynkowi 200pkt i zanosi się na więcej
pozdro dla kontraktowców :mrgreen: