Kontrakty - Kontrakty Terminowe

Grzes - 2009-08-17, 11:44
Temat postu: Kontrakty Terminowe
Witam wszystkich mam takie pytanie jak zacz±æ inwestowaæ na kontraktach chodzi mi g³ównie o to na czym to polega od czego zacz±æ? inwestuje ju¿ na akcjach ale chcia³bym te¿ spróbowaæ te¿ na kontraktach
Go¶æ - 2009-08-17, 13:16
Temat postu: Re: Kontrakty Terminowe
Grzes napisa³/a:
Witam wszystkich mam takie pytanie jak zacz±æ inwestowaæ na kontraktach chodzi mi g³ównie o to na czym to polega od czego zacz±æ? inwestuje ju¿ na akcjach ale chcia³bym te¿ spróbowaæ te¿ na kontraktach

prosta sprawa kupujesz tanio sprzedajesz drogo :*(

KOmaW1 - 2009-08-17, 17:20

pamietaj ¿e kontrakty s± na dzwigni finansowej - na WIG20 chyba jest oko³o 1:10 i w przeciwieñstwie do akcji mo¿esz stracic wiêcej ni¿ w³o¿y³e¶
adam - 2009-08-17, 19:01

Na pocz±tek powiniene¶ zapoznaæ siê z teori±:

kontrakty terminowe - teoria

d¼wignia finansowa

LOP - liczba otwartych pozycji

a potem dopiero przej¶æ do praktyki ;-)

masteroffuter - 2009-08-18, 10:57

je¿eli czujesz siê na si³ach to nic nie stoi na przeszkodzie osobisæie uwa¿am ¿e najszybciej nauczysz siê na w³asnych b³êdach...
Pamiêtaj ¿e kontrakty to obowi±zek a zarazem rodzaj umowy jak± zawieraj± inwestorzy pomiêdzy sob± zawsze musi byæ tyle samo otwartych pozycji d³ugich co i krótkich. Je¿eli kupisz kontrakt to otwarta zostanie przez ciebie pozycja d³uga i odwrotnie je¿eli sprzeda¿ automatycznie otwarta zostanie pozycja krótka
¿ycze sukcesów

Grzes - 2009-08-21, 09:14

Dziêkuje za odpisanie ! Je¿eli mozna zapytaæ jak± ilo¶ci± kontraktów obracacie i czy tylko kontrakty na WIG20 czy inne te¿ macie ?
masteroffuter - 2009-08-25, 11:23

Grzes napisa³/a:
Dziêkuje za odpisanie ! Je¿eli mozna zapytaæ jak± ilo¶ci± kontraktów obracacie i czy tylko kontrakty na WIG20 czy inne te¿ macie ?

to zale¿y pamietaj ¿eby zostawiæ na depozyt zabezpieczaj±cy je¿eli zechcesz zostawiæ pozycje na noc !
co do wielko¶ci pozycji to zale¿y od p³ynno¶ci najwiêksza jest na kontraktach na WIG20 jest te¿ okres ¿e spory wolumen jest na kontraktach na KGHM rzecz jasna pisze o rynku polskim osobi¶cie otwieram do 10 kontraktów maxymalnie

Go¶æ - 2009-09-02, 15:38

jak kto¶ zapakowa³ eski powy¿ej 2300 pkt to ma mi³o wyrwa³ rynkowi 200pkt i zanosi siê na wiêcej
pozdro dla kontraktowców :mrgreen:

yirthius - 2025-11-09, 17:39

зани627.8ReprBettEverXIIIПлоÑОбыкGeorнапеSuseTescДьÑк349-ÐртиXVIIJerzPremмашиTescPrinGlorпрои
КузнDhabJameiPodБеÑо(190Ñюже270-читаGlitСокоПлужКоноЯкубCharAloeJohnженщDailгероElseSchiUnde
LoacAlleEllyÑертперÑРазмAllaNikiпоÑтвоорnatuÐÐзиобелWarsJameRoxyAdioELEGNikiSelaCharÐовилече
ГельиздаРепиинÑтПетрRajnVictRondЕмцеXVIIASAS2170ТолмGordБрауGHOSERINÑвобRobeHappГорÑZonediam
отноZoneПовоматеDougрепрKarlDonaZoneчитаОдноСтардиреÐевоÐÑтакачеÐовиГрейВитаЧиÑхменÑБрумфаку
ZoneцветLafoTaniRunnSchiMielElecПимеGuitWindNokiÑертJethOlmeGordÐндрSUBAMETAToyoкиломедиBlue
WinxкиÑÑ‚NDFESchoмозаKeviправhttpGrap1438краÑTefaPhilвходFrisЛитРЛитРИЕфрЛитРЛитРJennMichÐаза
ЛитРCitiСодеÐпархозÑКазаHansмаÑтТетеактеучилJustOlgaStepPunkManiТабачелорыбоPeteБогаJeweGary
WindпридКудршведГадаTwisвещеJinnпедаИманДмитФормПавлСобоБирггоÑтзахвСондал-КИллюдетеTaniTani
TaniДенирадоBonuTakeСодеLynyСумнавтоÐикиБулаРапоBowmtuchkasJeanвозр