Forum o inwestowaniu i zarabianiu na giełdzie - Investorsi.pl
Forex || Strona główna || AT|| Linki || Kontakt || Forum||Kursy || Banki online

Subskrypcja

Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload
 Ogłoszenie 

Giełda     Forex     Finanse     Prawo     Psychologia     Zdrowie     Języki obce    

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie konto oszczędnościowe wybrać
Autor Wiadomość
admin 
Administrator

Wysłany: 2009-01-06, 11:25   Jakie konto oszczędnościowe wybrać

porównanie Kont Oszczędnościowych
Ostatnio zmieniony przez admin 2009-09-14, 17:17, w całości zmieniany 1 raz  

investors
Gość
Wysłany: 2009-02-08, 11:45   

nie konta i lokaty spadaja raczej certyfikaty albo akcje

Krol78
Gość
Wysłany: 2009-05-06, 14:06   

w Noble Bank jest wysokie oprocentowanie tylko dotyczy to głównie Private Banking i chyba od 200tyś złotych masz 7-8% w skali roku

Gość

Wysłany: 2009-05-06, 14:07   

oczywiście o lokacie mowa rachunki oszczędnościowe mają o wiele niższe oprocentowanie

Benjamin77
Gość
Wysłany: 2009-05-06, 16:46   

Jak znam życie zanim się wybierze takie konto, czy lokatę w ogóle warto poznać czy zapoznać się z praktykami banków wobec klientów – np. ostatnie podwyżki usług na kontach. Doświadczyłem tego z bólem płacąc 30zł za przelewy. Teraz rozważam przejście do któregoś z norweskich banków:(

adam

Wysłany: 2009-05-06, 23:24   

zgadza się można zaobserwowac wzrost kosztów obsługi niektórych operacji bankowych, tłumaczy się to trudną sytuacją finansową sektora bankowego co odbicie ma w wynikach finansowych . W 2008r większość zysków szła z pożyczek , teraz się skończyło i banki jakoś kombinują , a to że zwykły śmiertelnik dostaje po głowie to jużinna historia...

Benjamin77

Wysłany: 2009-05-07, 15:48   

Większość banków obniżyła oprocentowanie nie dość, że lokat , to nawet polis lokacyjnych. Nie mam szansy na 7% chyba. Najlepsza polisa lokacyjna dnb nordu to 6,5%. O kontach oszczędnościowych jeszcze nic nie wiem, ale też pewno spadły drastycznie.

Wojtek
Gość
Wysłany: 2009-05-07, 17:18   

oprocentowanie jest niższe bo stopy procentowe NBP obniżył

belquiq
Gość
Wysłany: 2009-05-08, 16:16   

No tak, ciekawe jak długo potrwa w takim stanie oprocentowanie. Wkrótce już w ogóle może się nie opłacać inwestowanie w lokaty. Ciekawi mnie dlaczego też polisolokaty też obcieli?

adam

Wysłany: 2009-05-08, 18:01   

rynek kapitałowy jest "tworem falowym" i nic nie trwa wiecznie, stopy procentowe są narzędziem w rękach RPP do działań wymierzonych w kierunku inflacj podobnie jak polityka budżetowea i monetarna. Im więcej banki zbiorą depozytów tym lepiej dla nich

Wykresy

Prawo Poboru
Ostatnio zmieniony przez admin 2009-08-10, 13:35, w całości zmieniany 1 raz  

horoshka 

Wysłany: 2010-09-05, 23:04   Jakie konto oszczednosciowe wybrac

Witam

Jakie polecacie dobre konto firmowe?. Ja obecnie korzystam z lukasa ale myśle żeby przejść do mbanku. Co myslicie o koncie w tym banku? Jak oceniacie bezpieczeństwo i koszty związane z prowadzeniem tam konta.
Czekam na odpowiedzi

petrycho 
petrycho

Wysłany: 2010-09-16, 17:12   Jakie konto oszczednosciowe w

Ja obecnie korzystam z mbanku i jestem bardzo zadowolona. Konto internetowe jest bardzo wygodne, nie mam rzadnych opіat, kiedy chce robie przelew jak rуwnieї sprawdzam czy dostaіam jakie¶ wpіaty. Obecnie duїo ludzi ma tam konto i przelewy dochodz± migiem.

kredytowy

Wysłany: 2010-09-17, 11:42   

Poniżej porównanie kont oszczędnościowych:

Konta Oszczędnościowe

Natomiast co do mBanku mają dogodne stawki i darmowe prowadzenia dla firm łącznie z przelewami do ZUS, a to bardzo dużo. Indywidualnym zależy raczej na oprocentowaniu więc im wyższe tym lepiej

leszcz

Wysłany: 2010-09-20, 11:33   

Ja założyłem konto oszczędnościowe w PKO na 3 miesiące i mam coś około 4% w skali roku może nie dużo ale zawsze coś

ladymybizwin 

Wysłany: 2011-03-01, 21:47   Jakie konto oszczednosciowe wybrac

A wogóle czy prowadząc działalność gospodarczą trzeba otwierać konto firmowe jeśli ma się konto osobiste? Czy regulamin banku zabrania używania konta osobistego w celach firmowych? Jak to jest, musze mieć oddzielnie konto osobiste i firmowe?

Odpowiedz do tematu