Kontrakty Terminowe |
Autor |
Wiadomość |
Grzes
|
Wysłany: 2009-08-17, 12:44 Kontrakty Terminowe
|
|
|
Witam wszystkich mam takie pytanie jak zacząć inwestować na kontraktach chodzi mi głównie o to na czym to polega od czego zacząć? inwestuje już na akcjach ale chciałbym też spróbować też na kontraktach |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2009-08-17, 14:16 Re: Kontrakty Terminowe
|
|
|
Grzes napisał/a: | Witam wszystkich mam takie pytanie jak zacząć inwestować na kontraktach chodzi mi głównie o to na czym to polega od czego zacząć? inwestuje już na akcjach ale chciałbym też spróbować też na kontraktach |
prosta sprawa kupujesz tanio sprzedajesz drogo |
|
|
|
 |
KOmaW1
Gość
|
Wysłany: 2009-08-17, 18:20
|
|
|
pamietaj że kontrakty są na dzwigni finansowej - na WIG20 chyba jest około 1:10 i w przeciwieństwie do akcji możesz stracic więcej niż włożyłeś |
|
|
|
 |
adam
|
|
|
|
 |
masteroffuter
|
Wysłany: 2009-08-18, 11:57
|
|
|
jeżeli czujesz się na siłach to nic nie stoi na przeszkodzie osobisćie uważam że najszybciej nauczysz się na własnych błędach...
Pamiętaj że kontrakty to obowiązek a zarazem rodzaj umowy jaką zawierają inwestorzy pomiędzy sobą zawsze musi być tyle samo otwartych pozycji długich co i krótkich. Jeżeli kupisz kontrakt to otwarta zostanie przez ciebie pozycja długa i odwrotnie jeżeli sprzedaż automatycznie otwarta zostanie pozycja krótka
życze sukcesów |
|
|
|
 |
Grzes
|
Wysłany: 2009-08-21, 10:14
|
|
|
Dziękuje za odpisanie ! Jeżeli mozna zapytać jaką ilością kontraktów obracacie i czy tylko kontrakty na WIG20 czy inne też macie ? |
|
|
|
 |
masteroffuter
|
Wysłany: 2009-08-25, 12:23
|
|
|
Grzes napisał/a: | Dziękuje za odpisanie ! Jeżeli mozna zapytać jaką ilością kontraktów obracacie i czy tylko kontrakty na WIG20 czy inne też macie ? |
to zależy pamietaj żeby zostawić na depozyt zabezpieczający jeżeli zechcesz zostawić pozycje na noc !
co do wielkości pozycji to zależy od płynności największa jest na kontraktach na WIG20 jest też okres że spory wolumen jest na kontraktach na KGHM rzecz jasna pisze o rynku polskim osobiście otwieram do 10 kontraktów maxymalnie |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2009-09-02, 16:38
|
|
|
jak ktoś zapakował eski powyżej 2300 pkt to ma miło wyrwał rynkowi 200pkt i zanosi się na więcej
pozdro dla kontraktowców |
|
|
|
 |
|